Thursday, December 1, 2011

MY SCHEDULE FOR NEXT TRIP.....


ASSALAMUALAIKUM...... 

wah rasenya dah lame sangat tak update blog ni.... today just nak share my trip for next year...tarikh pon dh tetapkan....tp skrg ni nk buat persiapan nk g sane jew... yang penting aku xbeli ape2 lg....termsuk la brg yang pnting jacket...klu xde mati kesejukan la aku nampaknye huhuhu.... for this trip aku cume pergi 4org jew..malangnye yang lain xdpt nk follow plk..kurang meriah la nmpknye...
kisah sepanjang aku kat sane nnt aku xdapat nk bayangkan....hope aku enjoy setiap masa aku kat sane.....


D1        :           Kuala Lumpur (LCCT) > Tianjin > Beijing                                                                                                                                               
(D) 

Assemble at K.Lumpur LCCT Airport 2 hours before departure for you flight departure to Tianjin by Air Asia.  Arrival Tianjin, Met by your local guide who are knowledgeable of Islamic culture, Transfer to Beijing City Center by bus (1.5hours).  Enjoy the Acrobatic Show after dinner.  Check in hotel.

D2 Beijing                                                                                                  B/L/D) 

Breakfast. visit to the Tian An Men Square which is the largest city square in the world, bordered by the Great Hall of the People ,then tour the Forbidden City, the complex of imperial palace, which was home to the Emperors for over 500 years. Grand halls and courts gradually give way to more intimate domestic quarters, giving an insight into the pampered isolation of the emperors. After lunch, Visit the Niujie Mosque & pray at there and we will shop at the Muslim Super Market and Niujie, it is in the Muslim community and the only super market for Muslims in Beijing. Visit the local famous Silk Show Room. Enjoy Traditional Free Foot Massage at the Chinese medicine center. Enjoy the local famous Acrobatic Show at night.


D3 Beijing                                                                                                                                                                                                                                             (B/L/D) 
Breakfast at the hotel. Today is the highlight of our China tour, the climbing of the Great Wall of China, which was first built in the Warring States period (475-221BC) as a series of earthworks erected by individual kingdoms as a defense against each other as well as from invasions from the north. The present day wall was left from the Ming dynasty. Lunch at a local Muslim restaurant near the Great Wall. Shopping at the Jade Center and Crystal Shop. Visit the Burning cream Center.

D4 Beijing                                                                                                                                                                     (B/L/D)

Breakfast. After breakfast. Visit the Summer Palace.  Being the largest imperial garden in China, the Summer Palace was first built in the Qing emperor Qianlong’s time in 1751 and burned down in 1860 by the French and British army and restored by the Dowager empress Cixi for her own enjoyment. It became a favorite haunt of Cixi, who preferred it to the Forbidden City, and named it Yi He Yuan meaning the garden of health and harmony. Shopping at the Fresh Water Pearl Center. Lunch. Then enjoy chinese tea at Tea House. Visit to the Ma Dian Mosque which is one of the most famous mosques with hundreds years history. Take a short visit to the new highlight of Beijing, the incredible Olympic Village with its Bird's Nest Stadium and Water Cube from out side. Visit the Jewelry shop. Visit the Cookrroom Appliance Shop. Shopping at Yashow Market in the afternoon. Then shopping at Silk Street. After dinner go to visit the Hard Rock Café for T-SHIRT.

D5 Beijing > Tianjin > Kuala Lumpur (LCCT)                                                                                                  (B/L) 
Breakfast.  Shopping at the Hongqiao Market.  Shopping in Yashow Market.  Transfer to Tianjin and lunch.  Transfer to Tianjin International Airport for you flight back home


so this is our schedule....all memories i will share with u guys later......so just wait n see huhuhuhu wish me luck... :)






Saturday, April 30, 2011

PLAN!!!

hai....
rasenya dah lama tak talk about my travel kan....
busy study sampai tak sempat nak fikir nak pergi mana this year....
tapi memandangkan aku nak habiskan 14 negeri kat malaysia ni...
maka  keputusan aku nak pergi ke SABAH!!! yeah...
acah2 macam banyak duit je aku ni....hahahaha...
macam biasa aku bukan pergi sorang..mesti la dengan family aku...now we still search price tok pergi sabah..
kene buk awal ni...takot dah tak ada promotion...
sekarang tak boleh nak buk tiket lagi disebab kan jadual family yang tak sama cutinya... huhu
tapi bakal pergi jugak la bulan 10 ni.... dalam perancangan pergi pada 14hb-17hb oct ni....we are not confirm yet...hehehe....

makanya..keje aku masa cuti sem ni adalah search information about sabah....ada apa kat sabah??
peta sabah?? hotel mana nak tido?? aktivity apa jew leh wat kat sana??tempat makan yang penting...huhu
semua kena amek tahu dulu sebelom pergi...maklumla nak pergi negeri orang....huhu...


SO......jadi atau tidak trip saya ni...kite tuggu dan lihat saja lah...... hahahaha....

Sunday, April 10, 2011


DINNER SEKTOR A&B.....

setiap sem ada dinner....tok sem ni, ini la dinner yang kene pergi...waklumla wajib....
time ni..aku jadi mak andam...huhuhu...first aku makeup kn rumet aku che wan...konon nk bersiap awal sebab pikir boleh la aku study sikit untuk test...tapi hampeh..makeup che wan pon dh amek masa yang lama..makin lama bilik aku tu makin ramai orang...belom siapkan diri lagi...dah sorang lagi masuk nak suruh aku makeup....kelam kabut gak la aku time tu..yela dah lambat..tapi kesah lak aku...maklumla senior...wahahahahaha(gelak jahat gitu..)
tapi walau macam manepon...aku suke tengok kawan2 aku cantik2 belaka malam tuh.... :) walaupon kitorang hanya dapat makan kat.............................................(rahsia) hahahah
sila perbaiki ye tok sem akan datang....ini kerana membuatkan saya rasa tak nak pakai cantek2.....maseh.... :) 
tapi maseh enjoy.... :)

memory saya bersama mereka

 datang2 dah berposing...wajib tuh....penat makeup :)

 ini roomate aku untuk semester ni....comel2 belaka roomate saya...lihat baju mereka.. :) 

 ini adalah AMINAHHHHHHH...hahahaha

 sonok time ni sebab kene beratur amek makanan... (-__-")


 semua pakai baju baru dan cantik2...ini lak baju aku pergi kelas...n serbe guna.....hahaha

 ini time paling aku suka....hahahah




 ini roomate baru aku...sharifah!!!!! hahahah

 ala2 red carpet gituh.....hahaha



 posing averyone!!!!

perot dah kenyang...pe lagi moh kite balek kengkawan....




ini je gambar yang aku sempat edit....SO.......INILAH DINNER SAYA.......
MASEH.....
mood exam......im gonna crazy  (-__-")

Monday, April 4, 2011

ini bukan travel!!


wah!!!!! sy dh masuk 21!!!!! makin lame umur sy makin mngkat tp orangnye xnaik2 pon(kurang ketinggian) huhuhu....so nk cite cikit pengalaman aku pada 3hb april 2011....sgt sweet bg aku...hahahaha....
pada 2/4/2011 rumet aku che wan puteri dh kenekan aku sebelom die balek KL...sempat lg seh nk mendajal orang hahaha...konon takut nak pergi toilet....pelik gak aku...tapi tak pew...demi rumet sanggup gak la bangunkan diri pergi toilet temankan die....tibe2...............................pap!!!!! tepung kat muka aku...padan muka aku hahha..."hapy bezday!!!!" wah terharunya..... :) xpasal2 aku basuh kepala malam tu...susah gak nak bersihkan tepung kat rambut...boleh tahan kembang gak la rambut aku huhu....maseh che wan, akma and ayu.. :) malam tu aku dah tak larat sangat...pe lagi membuta la aku dengan tuale2 sekali kat kepala...huhu member datang bilik pon dah xsedar...selamat la aku...

masuk la hari kebesaran aku iaitu 3/4/2011 my bezday...aku bangun lambat pagi tu...dengar bunyi tepon..perh  kacau jerk....tibe2 tengok screen babah tepon...alamak....tibe2 de orang nyanyi...."hapy bezday to you...hapy bezday to you.........."alamak parents aku nyanyi la....sweetnye....... mereka sgt comel....bahagianya rasenye...hehehe...pas parents call trus bukak facebook...ramai yang dah wish....thanks pada member2 yang  wish... :) hahaha

ha ni cite rumet aku sorang dgn member aku...beeha malham dengan faz...bangun2 tdo dah nyanyi lagu bezday dengan bagi cupcake and hadiah yang sangat comel (tengok gambar atas) hehehe sweetnye....maseh pada mereka... :)

ha!!!!yang ni plg aku tensen..hahahhaha...bab2 aku kene basuh baju lebih cikit...ni kisah antara aku, nurul akma,nurul huda, aisyah, cik adila,syuhada jelani and nooratika..kitorg luch together..pas makan2 ni..dorg sudaya upaya nak aku basuh pinggan..dpt pulak kan...aku dapat bau muslihat dorang...tapi xpela..aku bilas jer,syuhada yang basuh...aku dah rase lain macam bile aku pandang belakang jerk dorang dah siram aku dengan air basuh baju entah bilenye aku pon tak tau...tapi dengan aku dapat lak lepaskan...semua aku siram dengan air...kesimpulannya semua basah!!!!padan muka!!!wahahahahha!!!! (gelak jahat)

edisi petang pulak..bak kate nurul..aktivity outdoor..outdoor la sangat kan....konon nak teman aku cucuk duit,maklumla duit dah xde...hahaha...pastu leh lak ajak aku pusing uitm.....layan jela, lagipon aku dah lama tak pusing2 uitm ni...tu yang makin ehem2...kihkih.........tiba2......aku nampak budak2 yang aku cite tadi tapi tambah ahli la...my adek rumet nisah, n 2orang member aku, cik yati dengan unaki...aku dah rasa lain macam jerk...aku tengok muke dorang dah lain...aku pon amek part yang jauh cikit daripada dorang...aku tengok nurul dah bisik2 dengan dak2 lain...dalam hati 'aku kene ready ni' last2 dorang bawak kuar hadiah and kad bezday yang dorang buat sendiri...aku tak rase cume itu jerk...dorang suruh aku duduk kat lantai..aku pon akur jela..dorang soh baca apa yang dorang tulis....sambil aku baca dorang leh simbah aku dengan air nasi basi+telur+tepung entah pe lagi la...bau nye..hanya aku dan mereka yang tahu hahaha...dah la aku pakai sweater yang baru beli...sumpah susah nak basuh...hahahha..ada jugak la edisi kejar mengejar...de yang macam harimau bintang, de yang macam kerbau lari, de gak macam ayam kampung lari(unaki) hahahahhaha....comel tol diorang ni...petang yang sangat sejuk...balek2 kene basuh baju...nasib baik la malam tu tak de kenen pe lagi...saya sangat sayang mereka semua....

tak lupa juga kepada boyfren unaki,ahmad nawab yang nyanyikan lagu bezday.macam2 versi die nyanyi kihkih 'lirik die sangat comel..antaranya 'hapy bezday naddddddd.....'suare yang mendayu2...kihkihkih...maseh ahmad nawab.... (^___^)
dan tidak lupa juga terima kasih kepada muhamad bin ibrahim sebab men2 kan aku tapi tidak berjaya...aku dapat kesan suare ko walaupon tengah sengau hahahha....maseh... (^__^)
maseh kt muazam jgk coz nyyikan lgu bezday y cuwitt  sgt... huhuhu

ehhh..my baby sara jugak ada nyanyi lagu hari jadi untuk uda die jgk...maseh adeqq....lov u so much.. :)

wahhh xpernah aku membebel panjang ni.....apepon aku sangat bahagia sebab dapat family and kawan2 seperti mereka... sayang korang ketat2....... big flower to you all..... love u :)

Wednesday, March 23, 2011

LANGKAWI

hola........
nk citer pasal trip saya dengan family......plan ni dh rncang lame tp asyik sangkut jerk...maklum la kalau nk g ramai2 ni kene ikot jdual diorg gak....xleh main belasah jerk....pee pon my family the best la...hehehhe
trip ni pada bulan feb 2011 raya cina this year.....
xramai y dpt join....tp it's ok.....kami still puas hati dgn trip kami...
resort y kitorg tdo pon puas ati....depan pantai jerkk...(lupa resort pe hehe)
kt cni bnyk aktivity y korg leh wat...antranya ROUND PULAU, SHOPPING PINGGAN MANGKUK, BORONG COKLAT, TEMPAT2 YANG BEST, MINYAK GAMAT JANGAN LUPE...  :) 
klu korg nk tau pe je y de kt sane and rase keseronokannya just go there orait.... :) 

my sweet memory

my sweet baby girl mysara 

 bnyk nye gamat....borong!!

 memory :)

 opss....promote....tok org y dh kawen jerk ok... :)

 this is makam mahsuri..

 ni lak rumah mahsuri....

 gambar MAHSURI.....

 KOTA MAHSURI....

 lepak sepetang amek angin sambil makan laksa...sodap n meletop..cendol pon ade huhuhu
 kami nk round pulau la.,...

 ready...klu nek bot...confirm basah lencun la.... huhuhu  it's fun!!!

 first location.... :)

 jalan2 dengan mysara main air... 

 senyum adeqqq!!! :)

 with si comel... :)

 it's me.. :)

 ini pulau helang...kite just tgk dorg bg makan helang jela...tp klu nk leh jew try bg makan helang.. :)

 jgn tgk bot...focus kt bukit tu....klu bijak, cube teke bentuk ape... :)

 saya berada di PULAU DAYANG BUNTING!!! 

 ni jambatan nk ke bot y kitorg dh sewa... nice view right?? klu pergi sana lg syok... :)

 ati2 nk nek bot...goyang sehhh....

 orait..ni saya with my busu...kitorg nek cable car....syok abez....i like this part....sape y gayat better xyah nek..tp klu nk try pe slhnye... :)

 kami di puncak.... :)

 jalan2 waktu malam...sangat2 damai...

 pagi2 dh trun mandi pantai...xcited tau.... huhuhu nmpk kaki jerkkk 

 ini busu saya....nice view kn???

 made by fatin, dina & me.. :)

 ni babah saya.....snap by me before back to sabak bernam :)


 sebelom balek..amek gmbr kt helang dulu wat kenangan... :)

 L.O.V.E

aten..busu...nadia... :)


ini antara gambar-gambar y sempat masukkan kt blog ni...tp rasenya dh bnyak kot.... huhu...
sapa y belom pergi langkawi..u should go....kite kene la round malaysia dulu bru la overseas right...support malaysia....CUTI-CUTI MALAYSIA!!!

next trip.....wait & see.... daaa... (^__^)