Friday, June 8, 2012

DIORANG DAH TUNANG!!!

salam....

ni la jadinya..kalu dah tak ada benda nak cite kat blog....tgk jela gambar sepupu aku tunang...btw tahniah kepada 2 orang sepupu aku yang dah tunang ni....semoga korang bahagia dan cepat-cepat la naik pelamin.... :)



 ok muka mintak pelempang jew....ish...

 this is my cousin ct norhasmah


 my baby isyhrah hadif.....he's so cute!!! 

banyak2 gambar aku paling suka gambar ni sebab ada dak isyhrah yang sangat manja dan comel!!!

 ni family belah abah aku....



happy family.... 

 hasil cinta di dalam kelas....



 tunggu giliran kami pula....huhuhu



keesokan harinya....adik die pulak yang tunang....untung la....


gadis-gadis sabak bernam

 time tok melantak.....ish bile type ni rasa nak makan lak,,,dasar perut tong tol aku ni...







so....tgk jela gambar ni....ini jew yang dapat nak kongsia untuk si dia..... ^__^ hehe bbye....

Thursday, May 24, 2012

CABUT!!!!

hari bosan sy....

pe sy nk wat??????

snap2.................

dengan???????

MY FRIEND!!!!! :)





 bosannye......wat plan terbaik punya.....(think)



ahakkk....(plan) jom cabut dari dewan ni.....

 my blerrr ayu.....sementara tggu waktu y sesuai...jom snap gmbr... :p

orait last photo before cabut.....

 see....toilet is the best reason tok cabut dari program...huhu

snap skli lg baru cabut...with my master mind....huhuhu 

yeah....im out.... (*___*) 

find my car......ceh berangan sudah....




my life....kadang-kadang kena jadi nakal jugak kalau tidak no life la beb...hehehhe... (^_____*)

Wednesday, March 14, 2012

FINALLY BEIJING, CHINA

ASSALAMUALAIKUM........

Date: 25hb feb 2012 hingga 29hb feb 2012
Place: Beijing, China.

akhirnya aku sampai jugak ke negara besar china. seriously, memang banyak pengalaman yang aku dapat untuk trip kali ini. sebelum aku gerak ke china, banyak hal gak la yang aku kena settle kan dan yang paling penting aku wat research dulu pasal china, at least tak dela bengap sangat kan..huhuhu. antara pengalaman yang aku dapat:

1. bawak botol kosong kehulur kehilir..sebab... kat sana toilet xde air, so kite ni yang perlu menjaga kebersihan diri kena la basuh guna air ok..kalau lupa bawak, apa susah beli air mineral la..huhu dan pastikan ada teman supaya jaga pintu toilet sebab certain toilet ada pintu tapi tak ada kunci...camne tuh???kalau nk wat free show  dipersilakan hahaha....
2. losyen, vaseline, pelembap muka kena bawak ok... sebab kulit korang akan sentiasa kering (winter jela) rase macam spongebob kalau xada air..kita kena la jaga penampilan jugakkan :p huhu 
3. kepada yang suka shoping, saya tahu anda semua excited and banyak duit, tapi be careful sebab kalau orang yang jual di depan hotel ke or di tepi jalan kew jangan la beli sebab  diorang suka menipu. kalau nak beli sangat la pastikan bagi duit pas2 jew.. jangan bagi lebih sebab diorang akan bagi duit palsu.... WARNING! 
4. pastikan ikut group anda yang betul dan don't over excited sampai group kemana then awak pon kemana.. ati-ati  disitu terutama tempat yang sesak dengan orang.kalau tidak tak balik malaysia la anda huhuhu..
5. apabila anda nak melintas jalan... AWAS!! di sana kereta tidak akan berhenti walaupun nampak ada orang yang melintas jalan..oleh itu, ikut traffic light jangan melintas sesuka ati.... pulang lah dengan selamat kihkihkih..
6. tawar lah sehabis baik sebab diorang akan letak harga GILER PUNYE!! trust me...confirm kita akan bertukar menjadi gorilla time nak fight harga ..hahaha jangan bagi muka kat diorang..ingat tuh...huhu
7. kepada sesiapa yang tidak biasa dengan makanan cina sila la bawak makanan dari malaysia. macam serunding ke, meggi biskut kew....apa2 la...janji boleh ditelan. penting tuh...
8. kalau korang pergi time winter sila la bawak baju sejuk yang sesuai dengan suhu ok...jangan nak belagak sangat macam kebal jew badan tuh..tolong la jangan seksa diri dan menyusahkan orang lain...beli siap-siap kat malaysia jangan ngada-ngada kata nak beli kat china je lagi murah sebab korang kuar je dari airport korang akan beku then baru la nak menyesal...rasakan....(situasi ahli group trip)

apa-apa pon..trip ke china sangat best and semua tempat sangat menarik dan korang pasti tak akan menyesal huhuhu..sebenarnya banyak lagi pengalaman yang nak share tapi macam malas je nak type banyak-banyak hihi..so saya serikan blog saya dengan gambar-gambar saya semasa di beijing.. enjoy (^___^)

   


LCCT-4 pagi                          
FLIGHT WITH AIRBUS (AIR ASIA)


TIANJIN AIRPORT

kuar dari airport dah sejuk macam dalam peti sejuk jew..bas lak parking jauh...emm memang bercinta la nak berjalan..huhu

abang iwan dan kak saba (abang & kak ipar)

tol di TIANJIN
stop sembahyang di masjid tertua, lebih daripada 1000 tahun..cantik tempat ni...

walaupun gambar tak elok.. aku tetap nak masukkan jugak sebab gambar aku tak banyak..sob..sob..(-__-')

lunch...jap je licin...semua dah kebulur...masing-masing dah tak tengok kiri kanan.. walaupun tak sedap hahahha
gaya ala-ala nak tengok wayang jee..
acrobatic show..best gilew....wajib singgah ni...



depan hotel..nak teruskan perjalan lagi tok hari ke-2
cakoi versi batu huhuhu


curi-curi amek gambar dengan orang beruniform hijau huhu


kereta polis kontot....comel gilew...








masing-masing kepenatan..

dilorong rumah isteri raja.....raja yang mana entah ada 3000 isteri tapi permaisuri 1 la...emm xdapat bayangkan...huhu


cube teka pe bendanye ni???huhu

hasilnya ada di belakang (sutera) bukan kakak ipar aku tu hasilnya ok.. (*_*)


with ms tee...comel giler cina ni...untung la aku terpaksa beli teh dia ni...
warning!!!jangan anda ditipu oleh company ubat ni......berjaga-jaga...




tak tau la pe yang aku suka sangat ni....huhu


GREAT WALL OF CHINA



lonely giler huhuhuhu


menyesal tak bawak marker... sob..sob.. :(
with aunty norli... :)





sumpah tak sedap...huhuhu benda tu bukan isi ikan tapi tepung je lebih... 

lauk wajib ada dan jugak wajib tak habis...
hard rock cafe beijing...bapak aku tengok ni..mengucap die..huhuhu
cuba teka ada berapa banyak mutiara yang ada kat dalam ni???huhuhu

ini bukan ahlong...ini kitorang nye body guard hahaha ada berani??? :p

paling sejuk!! summer palace...kalau musim panas, raja akan lepak kat sini sebab sejuk sikit..bayangkan kalau musim sejuk......eeemmmmm rasekan la....










aksi paling comel yang aku penah tengok....hahaha..

kalau ada sape2 nampak layang-layang ni kat shah alam..aku lah tuh yang main ... huhu

batu jed burma...


stadium olimpik..kebanyakan makcik2 yang join trip ni nak ambik gambar kat sini sebab salih yakob pernah ambik gambar dengan  isteri2nye kat sini haha kelakar jewk...


diorang terpaksa layan running man aku hahaha


sup paling memberi memori kat aku hahaaha....
create memory dengan hasan..


flight to malaysia.......happy giler time ni....
TQ AIR ASIA....



maseh menyinggah blog saya...... (^___^)