Saturday, April 30, 2011

PLAN!!!

hai....
rasenya dah lama tak talk about my travel kan....
busy study sampai tak sempat nak fikir nak pergi mana this year....
tapi memandangkan aku nak habiskan 14 negeri kat malaysia ni...
maka  keputusan aku nak pergi ke SABAH!!! yeah...
acah2 macam banyak duit je aku ni....hahahaha...
macam biasa aku bukan pergi sorang..mesti la dengan family aku...now we still search price tok pergi sabah..
kene buk awal ni...takot dah tak ada promotion...
sekarang tak boleh nak buk tiket lagi disebab kan jadual family yang tak sama cutinya... huhu
tapi bakal pergi jugak la bulan 10 ni.... dalam perancangan pergi pada 14hb-17hb oct ni....we are not confirm yet...hehehe....

makanya..keje aku masa cuti sem ni adalah search information about sabah....ada apa kat sabah??
peta sabah?? hotel mana nak tido?? aktivity apa jew leh wat kat sana??tempat makan yang penting...huhu
semua kena amek tahu dulu sebelom pergi...maklumla nak pergi negeri orang....huhu...


SO......jadi atau tidak trip saya ni...kite tuggu dan lihat saja lah...... hahahaha....

Sunday, April 10, 2011


DINNER SEKTOR A&B.....

setiap sem ada dinner....tok sem ni, ini la dinner yang kene pergi...waklumla wajib....
time ni..aku jadi mak andam...huhuhu...first aku makeup kn rumet aku che wan...konon nk bersiap awal sebab pikir boleh la aku study sikit untuk test...tapi hampeh..makeup che wan pon dh amek masa yang lama..makin lama bilik aku tu makin ramai orang...belom siapkan diri lagi...dah sorang lagi masuk nak suruh aku makeup....kelam kabut gak la aku time tu..yela dah lambat..tapi kesah lak aku...maklumla senior...wahahahahaha(gelak jahat gitu..)
tapi walau macam manepon...aku suke tengok kawan2 aku cantik2 belaka malam tuh.... :) walaupon kitorang hanya dapat makan kat.............................................(rahsia) hahahah
sila perbaiki ye tok sem akan datang....ini kerana membuatkan saya rasa tak nak pakai cantek2.....maseh.... :) 
tapi maseh enjoy.... :)

memory saya bersama mereka

 datang2 dah berposing...wajib tuh....penat makeup :)

 ini roomate aku untuk semester ni....comel2 belaka roomate saya...lihat baju mereka.. :) 

 ini adalah AMINAHHHHHHH...hahahaha

 sonok time ni sebab kene beratur amek makanan... (-__-")


 semua pakai baju baru dan cantik2...ini lak baju aku pergi kelas...n serbe guna.....hahaha

 ini time paling aku suka....hahahah




 ini roomate baru aku...sharifah!!!!! hahahah

 ala2 red carpet gituh.....hahaha



 posing averyone!!!!

perot dah kenyang...pe lagi moh kite balek kengkawan....




ini je gambar yang aku sempat edit....SO.......INILAH DINNER SAYA.......
MASEH.....
mood exam......im gonna crazy  (-__-")

Monday, April 4, 2011

ini bukan travel!!


wah!!!!! sy dh masuk 21!!!!! makin lame umur sy makin mngkat tp orangnye xnaik2 pon(kurang ketinggian) huhuhu....so nk cite cikit pengalaman aku pada 3hb april 2011....sgt sweet bg aku...hahahaha....
pada 2/4/2011 rumet aku che wan puteri dh kenekan aku sebelom die balek KL...sempat lg seh nk mendajal orang hahaha...konon takut nak pergi toilet....pelik gak aku...tapi tak pew...demi rumet sanggup gak la bangunkan diri pergi toilet temankan die....tibe2...............................pap!!!!! tepung kat muka aku...padan muka aku hahha..."hapy bezday!!!!" wah terharunya..... :) xpasal2 aku basuh kepala malam tu...susah gak nak bersihkan tepung kat rambut...boleh tahan kembang gak la rambut aku huhu....maseh che wan, akma and ayu.. :) malam tu aku dah tak larat sangat...pe lagi membuta la aku dengan tuale2 sekali kat kepala...huhu member datang bilik pon dah xsedar...selamat la aku...

masuk la hari kebesaran aku iaitu 3/4/2011 my bezday...aku bangun lambat pagi tu...dengar bunyi tepon..perh  kacau jerk....tibe2 tengok screen babah tepon...alamak....tibe2 de orang nyanyi...."hapy bezday to you...hapy bezday to you.........."alamak parents aku nyanyi la....sweetnye....... mereka sgt comel....bahagianya rasenye...hehehe...pas parents call trus bukak facebook...ramai yang dah wish....thanks pada member2 yang  wish... :) hahaha

ha ni cite rumet aku sorang dgn member aku...beeha malham dengan faz...bangun2 tdo dah nyanyi lagu bezday dengan bagi cupcake and hadiah yang sangat comel (tengok gambar atas) hehehe sweetnye....maseh pada mereka... :)

ha!!!!yang ni plg aku tensen..hahahhaha...bab2 aku kene basuh baju lebih cikit...ni kisah antara aku, nurul akma,nurul huda, aisyah, cik adila,syuhada jelani and nooratika..kitorg luch together..pas makan2 ni..dorg sudaya upaya nak aku basuh pinggan..dpt pulak kan...aku dapat bau muslihat dorang...tapi xpela..aku bilas jer,syuhada yang basuh...aku dah rase lain macam bile aku pandang belakang jerk dorang dah siram aku dengan air basuh baju entah bilenye aku pon tak tau...tapi dengan aku dapat lak lepaskan...semua aku siram dengan air...kesimpulannya semua basah!!!!padan muka!!!wahahahahha!!!! (gelak jahat)

edisi petang pulak..bak kate nurul..aktivity outdoor..outdoor la sangat kan....konon nak teman aku cucuk duit,maklumla duit dah xde...hahaha...pastu leh lak ajak aku pusing uitm.....layan jela, lagipon aku dah lama tak pusing2 uitm ni...tu yang makin ehem2...kihkih.........tiba2......aku nampak budak2 yang aku cite tadi tapi tambah ahli la...my adek rumet nisah, n 2orang member aku, cik yati dengan unaki...aku dah rasa lain macam jerk...aku tengok muke dorang dah lain...aku pon amek part yang jauh cikit daripada dorang...aku tengok nurul dah bisik2 dengan dak2 lain...dalam hati 'aku kene ready ni' last2 dorang bawak kuar hadiah and kad bezday yang dorang buat sendiri...aku tak rase cume itu jerk...dorang suruh aku duduk kat lantai..aku pon akur jela..dorang soh baca apa yang dorang tulis....sambil aku baca dorang leh simbah aku dengan air nasi basi+telur+tepung entah pe lagi la...bau nye..hanya aku dan mereka yang tahu hahaha...dah la aku pakai sweater yang baru beli...sumpah susah nak basuh...hahahha..ada jugak la edisi kejar mengejar...de yang macam harimau bintang, de yang macam kerbau lari, de gak macam ayam kampung lari(unaki) hahahahhaha....comel tol diorang ni...petang yang sangat sejuk...balek2 kene basuh baju...nasib baik la malam tu tak de kenen pe lagi...saya sangat sayang mereka semua....

tak lupa juga kepada boyfren unaki,ahmad nawab yang nyanyikan lagu bezday.macam2 versi die nyanyi kihkih 'lirik die sangat comel..antaranya 'hapy bezday naddddddd.....'suare yang mendayu2...kihkihkih...maseh ahmad nawab.... (^___^)
dan tidak lupa juga terima kasih kepada muhamad bin ibrahim sebab men2 kan aku tapi tidak berjaya...aku dapat kesan suare ko walaupon tengah sengau hahahha....maseh... (^__^)
maseh kt muazam jgk coz nyyikan lgu bezday y cuwitt  sgt... huhuhu

ehhh..my baby sara jugak ada nyanyi lagu hari jadi untuk uda die jgk...maseh adeqq....lov u so much.. :)

wahhh xpernah aku membebel panjang ni.....apepon aku sangat bahagia sebab dapat family and kawan2 seperti mereka... sayang korang ketat2....... big flower to you all..... love u :)